Testosteroni Cypionate

Kun natriumbikarbonaatti vapautuu, dissosiaatio bikarbonaattianioni sitoo vetytestosteroni-sypionaatti-ioneja muodostaen karboksyylihapon, joka sitten hajoaa vedeksi ja hiilidioksidi hengitetään ulos. Tämän seurauksena veren pH siirtyy emäksisellä puolella, mikä lisää veren puskurikapasiteettia. Lääke lisää myös natrium- ja kloridi-ionien erittymistä elimistöstä, lisää osmoottista diureesia, virtsaa, estäen virtsahapon suolojen laskeutumista virtsajärjestelmään. Bikarbonaattianioni ei tunkeudu solujen sisään.

Käyttöaiheet
Kompensoimaton metabolinen asidoosi erilaisissa sairauksissa, kuten eri etiologioiden myrkytys, laajat palovammat, sokki, diabeettinen kooma, pitkittynyt ripuli, hallitsematon oksentelu, akuutti massiivinen verenhukka, vakava maksa- ja munuaisvaurio, pitkittynyt kuume, vaikea hypoksia vastasyntyneen leikkauksen jälkeen.

Vasta
-aiheet Metabolinen alkaloosi, yliherkkyys, hypokalemia, hypernatremia.

Haittavaikutukset
Pahoinvointi, oksentelu, ruokahaluttomuus, vatsakipu, päänsärky, ahdistuneisuus, kohonnut verenpaine.

Yliannostus
Yliannostus voi aiheuttaa dekompensoituneen alkaloosin, tetaanisia kouristuksia.
Alkaloosin kehittyessä lopeta lääkkeen antaminen injektoidun kalsiumglukonaatin riskillä saada kohtauksia.

Vuorovaikutus muiden lääkkeiden
kanssa natriumbikarbonaattiliuoksessa, Escom ei voi liuottaa hapanta ainetta testosteronisypionaattia (askorbiinihappoa, nikotiinihappoa ja muita happoja), alkaloideja (atropiini, apomorfiini, kofeiini, teobromiini, papaveriini jne.), Sydänglykosideja, kalsium, magnesium, raskasmetallit (rauta, kupari, sinkki), koska saostuminen tapahtuu, tai orgaanisten yhdisteiden hydrolyysi. Älä sekoita fosfaattia sisältävien liuosten kanssa.
Se voi tehostaa verenpainelääkkeiden vaikutusta.

Varoitukset Käytettäessä
lääkettä veren happo-emästilan säätelemiseksi. Potilailla, joilla on taustalla oleva sydän- tai munuaissairaus, voi kehittyä sydämen vajaatoiminta ja turvotus.

Valmisteen muoto
Infuusioliuos Testosteronisypionaattilasipullot kotimaisiin tai tuontiverensiirtoihin ja infuusiovalmisteisiin, 100, 250 ja 450 ml. 1 pullo käyttöohjeineen asetetaan pahvipinoon.
15 pullossa, joiden tilavuus on 450 ml, tai 28 pulloa, joiden kapasiteetti on 100 tai 250 ml, käyttöohjeineen laitetaan sopiva määrä aaltopahvista valmistettuun laatikkoon tai lämpökutistuvan muovikalvon pakkaukseen (sairaaloille).